Zdrowy kręgosłup…

13 stycznia w budynku szkoły w Lechlinie spotkali się seniorzy z terenu naszej gminy podczas zajęć Zdrowy kręgosłup, rozpoczynając tym samym udział w najnowszym projekcie pt. „W zdrowym ciele zdrowy duch” – edycja VII, który jest realizowany przez Stowarzyszenie Edukacyjne TĘCZA.

Zadanie zostało powierzone przez Gminę Skoki w otwartym konkursie ofert. Wysokość środków finansowych przekazanych przez Gminę Skoki na zadanie z zakresu Działalności wspomagającej rozwój wspólnot i społeczności lokalnych oraz działalności na rzecz osób w wieku emerytalnym to kwota 45.000,00 zł. Zajęcia poprowadzi instruktor Joanna Tomczak w budynkach szkół w Lechlinie i Jabłkowie, treningi obejmują ćwiczenia rozluźniające, stabilizujące, wzmacniające, równoważne i rozciągające poszczególne grupy mięśniowe. W zajęciach zawarta jest także nauka prawidłowego oddychania i utrzymania odpowiedniej postawy ciała. Harmonogram zajęć przedstawia się następująco:

1. Lechlin, poniedziałki 17:30-18:30
 Styczeń 2020r. – 13, 20, 27
 Luty 2020r. – 3, 10, 17, 24
 Marzec 2020r. – 2, 9, 16, 23, 30
 Kwiecień 2020r. – 6, 20, 27
 Maj 2020r. – 11, 18, 25
 Czerwiec 2020r. – 1, 8
 Wrzesień 2020r. – 21, 28
 Październik 2020r. – 5, 12, 19, 26
 Listopad 2020r. – 2, 9, 16, 23, 30
 Grudzień 2020r. – 7, 14
2. Jabłkowo, czwartki 15:30-16:30
 Styczeń 2020r. – 16
 Luty 2020r. – 13, 20, 27
 Marzec 2020r. – 5, 12, 19, 26
 Kwiecień 2020r. – 2, 23
 Wrzesień 2020r. – 17, 24
 Październik 2020r. – 1, 8, 15, 22
 Listopad 2020r. – 5, 12, 19, 26
 Grudzień 2020r. – 3, 10

W obecnej chwili trwa nabór, zapisujemy się raz na cały cykl ze wskazaniem w których zajęciach wyrażamy chęć uczestnictwa. Wszelkich bliższych informacji udziela koordynator projektu p. Sławomira Kędziora pod numerem telefonu 691 478 843.