Uroczyste zakończenie roku szkolnego 2016/2017…

Uroczystość  zakończenia roku szkolnego 2016/2017  w naszej szkole tradycyjnie rozpoczęła się mszą św. odprawioną przez ks. proboszcza Sławomira Komorskiego. Następnie wszyscy zgromadzeni przeszli do szkoły. Tam nastąpił dalszy ciąg uroczystości, którą poprowadziła uczennica: Martyna Kaczyńska.  Pan Piotr Wiśniewski, kierownik filii, oficjalnie rozpoczął spotkanie witając serdecznie przybyłych, chwaląc sukcesy naszych uczniów i dziękując zebranym za cały rok wytężonej pracy. Następnie przedstawił uczniów, którzy poprawili swoje wyniki w nauce oraz wręczył statuetki najlepszym przedmiotowcom. Wśród wyróżnionych znaleźli się: Wiktoria Kruś, Kornelia Bulińska, Bartosz Dobrochowski, Zuzanna Marks, klasa VI – najlepsi poloniści, klasa V – najlepsi przyrodnicy i sportowcy, klasa IV – najlepsi artyści. Kolejnym punktem uroczystości było wręczenie przez  wychowawców wyróżniającym się w nauce uczniom świadectw, a ich rodzicom listów gratulacyjnych. Wśród uczniów kończących rok szkolny z wyróżnieniem znaleźli się:

Klasa I:

§   Marcel Biedny

§   Kaja Sękowska

§   Wiktoria Włodarczak

Klasa II:

§   Jakub Bezulski

Klasa III:

§   Marcel Dziechciar

Klasa V:

§   Martyna Kaczyńska, zachowanie wzorowe, średnia ocen 5,45

§   Wiktoria Kruś, zachowanie wzorowe, średnia ocen 5,00

§   Marika Urbańska, zachowanie wzorowe, średnia ocen 5,00

Klasa VI:

§   Marta Majcherczyk, zachowanie wzorowe, średnia ocen 5,27

§   Alicja Majchrzak, zachowanie wzorowe, średnia ocen 4,91

Następnie p. Piotr Wiśniewski oraz przedstawiciele Rady Rodziców w imieniu społeczności szkolnej pożegnali odchodzącą na emeryturę, p. Grażynę Kufel, która związana była z lechlińską szkołą przez długie lata.

W szczególny sposób pożegnaliśmy również uczniów kończących klasę VI, którzy odebrali świadectwa oraz nagrody za zdobyte osiągnięcia.  Dodatkowo uczniowie kończący szkołę z wyróżnieniem, wzbogacili naszą galerię najlepszych absolwentów. Młodzież pożegnała się ze szkołą przedstawieniem, które było humorystycznym podsumowaniem ich pobytu w naszej szkole. Uczniowie kończąc edukacje w naszej placówce złożyli serdeczne podziękowania nauczycielom i rodzicom za trud włożony w ich nauczanie i wychowanie.

Wszystkim Uczniom życzymy udanego wypoczynku, wspaniałej pogody i niezapomnianych wrażeń, a także ochoczego powrotu do szkoły już we wrześniu.