Uroczyste śniadanie wielkanocne…

We wtorkowe przedpołudnie 31 marca br. w naszym przedszkolu zapanowała świąteczna atmosfera.

Na uroczyste śniadanie wielkanocne zaprosiliśmy dyrekcję przedszkola p. Agnieszkę Skraburską, a także rodziców, którzy z wielkim zaangażowaniem brali aktywny udział w przygotowaniach do wspólnego świętowania. Na stołach pojawiły się mazurki, babeczki, ciasteczka, owoce i oczywiście jajka, baranki, wędliny i tradycyjna wiejska kiełbasa. Dzieci zdecydowanie wolały jajka czekoladowe, ale niektórzy z apetytem zajadali te z chrzanem. Rodzice razem z dziećmi brali aktywny udział w zajęciach otwartych. Wspólnie  z dziećmi ozdabiali przepiękne wielkanocne pisanki i zajączki. Inwencja twórcza zarówno rodziców jak i dzieci była szeroka. Po śniadaniu odbyło się poszukiwanie upragnionych przez dzieci prezentów, pozostawionych w jednej z sal przez zajączka. Radość dzieci była ogromna. W tym miejscu chciałabym gorąco podziękować wszystkim Rodzicom za  przybycie, pomoc w przygotowaniu uroczystości oraz aktywny udział w zajęciach otwartych. Mam nadzieję, że wspólna praca, zabawa i przebywanie z dziećmi jest największą radością w codziennych zmaganiach i trudach wychowania.

Dorota Kozłowska