Quest „Królewski Poznań”…

W ramach naszego tegorocznego projektu edukacyjnego „Jestem stąd” wybraliśmy się z uczniami klas IV-VI do Poznania, by odkryć tajemnice Starego Rynku w Poznaniu. Podzieliliśmy się na pięć grup i wędrowaliśmy z ulotką questową rozwiązując zadania i zagadki, które doprowadziły nas do ukrytej skrzyni skarbów. Skarbem była pieczęć, którą przystawiliśmy na ulotce, jako poświadczenie przejścia questa. W trakcie naszej wyprawy wędrowaliśmy po miejscach pełnych niespodzianek i tajemnic. Rozwiązując zadania i zagadki odkrywaliśmy miasto. Poznaliśmy miejsca związane z królewską przeszłością Poznania, a największym odkryciem była informacja, że to właśnie tutaj narodziło się polskie godło narodowe!
Szczerze polecamy tego typu wyjazd, bo wyzwanie jest super przeżyciem i dawką sporej wiedzy oraz emocji. Aby wziąć w niej udział wystarczy wydrukować ulotkę i wyruszyć na szlak. Zabawa jest dostępna całą dobę, przez siedem dni w tygodniu.