Pożegnanie uczniów klasy 6…

Uczniowie klasy 6 w Lechlinie kończą edukację w naszej szkole. Z tej okazji wraz z rodzicami i wychowawcą zaprosili wszystkich obecnych i byłych nauczycieli, dyrekcję, zarząd stowarzyszenia prowadzącego szkołę oraz pracowników obsługi na uroczystość. Uczniowie podziękowali wszystkim za to, że miłej, serdecznej atmosferze mogli pobierać naukę, w otoczeniu życzliwych osób. Zaproszeni goście otrzymali kwiaty i pamiątkowy magnes. Potem absolwenci zaprezentowali scenkę zatytułowaną ,,Dzień z życia ucznia”, która w bardzo zabawny sposób odzwierciedliła szarą w ich oczach codzienność szkoły. Uczniowie zagrali świetnie swoje role i otrzymali zasłużone brawa. Pani dyrektor i wychowawca złożyli uczniom życzenia powodzenia na dalszych etapach edukacji. Po części oficjalnej był poczęstunek na terenie przy szkole. To kameralne spotkanie odbyło się w miłej atmosferze i było dla uczniów w sympatycznym zakończeniem przygody ze swoją pierwszą szkołą.

Justyna Graczyk