Podsumowanie II semestru roku szkolnego 2017/2018…

Tuż przed wakacjami podsumowaliśmy drugi semestr nauki, bieżącego roku szkolnego. Kierownik filii, p. Piotr Wiśniewski omówił wyniki nauczania oraz przy pomocy wychowawców wyróżnił i nagrodził wyróżniających się w nauce i zachowaniu uczniowie, są to:

 Martyna Czarnecka, klasa I
 Marcel Biedny, klasa II
 Wiktoria Włodarczak, klasa II
 Jakub Bezulski, klasa III
 Jakub Dobrochowski, klasa III
 Julia Owczarzak, klasa III
 Marcel Dziechciar, klasa IV
 Julia Kowalewska, klasa IV
 Weronika Majcherczyk, klasa IV
 Martyna Kaczyńska, klasa VI
 Amelia Karczewska, klasa VI
 Wiktoria Kruś, klasa VI
 Gracjan Kurdelski, klasa VI
 Marika Urbańska, klasa VI

Rozstrzygnięto także semestralny konkurs na najlepszych przedmiotowców i „Klasy na medal”. Najwyższe średnie, a tym samym tytuły i statuetki przyznano odpowiednio:

 Najlepsi przyrodnicy – uczniowie klasy VI
 Najlepsi angliści – uczniowie klasy V
 Najlepsi artyści – uczniowie klasy VI
 Najlepsi sportowcy – uczniowie klasy VI

Tytuł Klasy na medal otrzymali tym samym uczniowie klasy VI. Dodatkowo wyróżniono Weronikę Czempińską, Bartosza Dobrochowskiego i Maurycego Logdańskiego, którzy poprawili wyniki w nauce. Podczas spotkania p. Justyna Graczyk wręczyła uczniom klasy IV karty rowerowe, którzy z zadowoleniem przyjęli dokument. Szczególną częścią podsumowania było wyróżnienie uczennic klasy VI, które aktywnie i z wielkim zaangażowaniem działały w kółku muzycznym, gdzie pod okiem p. Piotra Wiśniewskiego doskonaliły swoje wokalne talenty oraz w kółku tanecznym, gdzie wspólnie z p. Joanną Tomczak uczyły się choreografii i układów tanecznych. Zespół wokalny tworzyły: Weronika Bąkowska, Nikola Gruszka, Amelia Karczewska i Jagoda Owczarzak. W kółku tanecznym natomiast uczestniczyły: Nikola Gruszka, Adrianna Janus, Martyna Kaczyńska, Amelia Karczewska, Wiktoria Kruś, Jagoda Owczarzak, Karolina Sarnowska i Marika Urbańska. Dziewczynom wspólnie z p. Asią udało się stworzyć znakomity zespół, który niezawodnie wzbogacał swoimi układami tanecznymi szkolne i lokalne uroczystości. Na zakończenie apelu wszystkim uczniom wyróżniającym się w nauce oraz tym szczególnie zaangażowanym w życie szkoły wręczono szczególne nagrody ufundowane przez Prezesa Stowarzyszenia Edukacyjnego TĘCZA – wyjazd na morze, który zaplanowano na 7 lipca. Uczniowie byli szczerze zaskoczeni i niezmiernie szczęśliwi, z wielką radością przyjęli wspaniałą nagrodę.
Wszystkim nagrodzonym i wyróżnionym uczniom gratulujemy sukcesu oraz życzymy kolejnych. Teraz czas wakacji letnich i zasłużonego odpoczynku. Wszystkim uczniom życzymy miłego odpoczynku, bezpiecznych i beztroskich wakacji.