PASOWANIE NA UCZNIA

12 października 2012 r. uczniowie klasy I  Szkoły Podstawowej w Jabłkowie Filia Rejowiec zostali uroczyście wprowadzeni do braci uczniowskiej. Po krótkiej prezentacji artystycznej nastąpiło ślubowanie pierwszoklasistów. Aktu pasowania dokonała wiceprezes Stowarzyszenia Edukacyjnego Tęcza pani Agnieszka Skraburska. Dokumentem potwierdzającym przynależność do naszej szkoły były dyplomy okolicznościowe oraz legitymacje uczniowskie. Po ślubowaniu dzieci otrzymały słodkie upominki od rodziców i przybory szkolne od kolegów i koleżanek z klasy II i III. W szeregi uczniów zostali włączeni: Sara Główna Patrycja Juś Katarzyna Owczarzak Alan Pietruszyński Julia Socha O nauczycielach i ich święcie przypadającym 14 października pamiętali uczniowie wszystkich klas. Członkowie kółka teatralnego z klas I-III przygotowali krótkie przedstawienie, a życzenia nauczycielom w imieniu dzieci złożyły dziewczynki z klasy V i VI.