Podczas kolejnych warsztatów kulinarnych uczestniczki miały okazję poznać, gotować i skosztować przysmaków z kuchni greckiej. Bogatość i niesamowity smak tej kuchni pokazał obecnym pan Kacper Dyś, który smaki śródziemnomorskie serwuje na co dzień gościom w restauracji Akropolis we Wrocławiu. Prowadzący zaczął warsztaty od wprowadzenia i opowiedzenia o sobie, o Grecji, a także o daniach i smakach tego słonecznego kraju. Wraz z gościem przygotowane zostały potrawy, które z łatwością będzie można powtórzyć w domu, były to: rosół cytrynowy zaciągany żółtkami – Avgolemono, tzatzyki, zapiekanka z bakłażana i mięsa mielonego – Mousaka, mielone faszerowane fetą i pomidorami – Beefteaki oraz krewetki duszone w winie. Dziękujemy panu Kacprowi za wiele cennych wskazówek, podzielenie się swoją wiedzą i tajnikami kuchni greckiej, która może poszczycić się tradycją trwającą kilka tysiącleci.
Dodaj komentarz