Dzień Chłopca…

Datę 30.09. zna każdy, ale w roku szkolnym 2015/2016 data ta zapadła głęboko w pamięć wszystkim uczęszczającym do Szkoły Podstawowej w Pawłowie Skockim. W szkole tej gdzie większość uczniów to przedstawiciele płci męskiej, to właśnie w tym szczególnym dniu grono to mogło poczuć się naprawdę wyjątkowo. A to za sprawą gier i zabaw przygotowanych specjalnie dla nich. Pojawiła się okazja dla przetestowania zmysłów poprzez konkurencję sprawdzającą za pomocą dotyku przedmioty z najbliższego otoczenia oraz dzięki grze Jaki to owoc?. Chłopcy sprawdzili tutaj czy na pewno smaki i zapachy owoców nie są im obce. Testy jednak na tym się nie skończyły, w kolejnych została sprawdzona zręczność i szybkość naszych chłopców, poprzez rzuty do celu oraz tor przeszkód. Tak jak i w poprzednich zabawach jak i w tych, chłopcy stanęli na wysokości zadania. Z tego względu każdy z nich otrzymał koronę dla Super Chłopaka, upominki i został zaproszony do przygotowania i upieczenia pizzy, którą później każdy chętnie posmakował.