Zdrowy kręgosłup…

Grudzień zamyka VIII edycję projektu W zdrowym ciele zdrowy duch. W sumie 60 godzin zajęć Zdrowy kręgosłup za nami. Zajęcia trwały 60 minut i składały się z trzech części: rozgrzewki, właściwego treningu oraz ćwiczeń rozluźniających i wyciszających organizm po wysiłku. Treningi obejmowały ćwiczenia rozluźniające, stabilizujące, wzmacniające, równoważne i rozciągające poszczególne grupy mięśniowe. W zajęciach zawarta była nauka prawidłowego oddychania i utrzymania odpowiedniej postawy ciała. Aby treningi były zróżnicowane i atrakcyjne dla ćwiczących, wykorzystałam sprzęt typu piłki, elastyczne gumy, laski gimnastyczne, piłki lekarskie i rollery. Uczestnicy na medal – zdyscyplinowani, systematyczni, pracujący rzetelnie pod okiem instruktora, dbający o swoje zdrowie, by poprawić zakres ruchomości stawów, zwiększyć siłę, koordynację oraz zabezpieczyć struktury mięśni i stawów przed ich naturalnym procesem przykurczu i starzenia. Ponadto wspólnie dbaliśmy o to, by poza funkcjonalnym wymiarem ćwiczeń, na treningach królowała miła i przyjemna atmosferę. Bardzo dziękuję wszystkim za udział!