Zabrzmiał pierwszy dzwonek…

Koniec wakacji oraz powrót do nauki i regularnego trybu życia, wypełnionego systematyczną pracą – to często niełatwe doświadczenie, z którym jednak każdego roku musimy się zmierzyć. Powrotu do szkoły nie należy więc traktować, jako konieczność tylko, jako kolejną przygodę. Najważniejsze bowiem jest optymistyczne nastawienie. I właśnie z takim nastawieniem i w takich nastrojach uczniowie rejowieckiej szkoły zainaugurowali nowy rok szkolny 2019/2020. Po mszy św. odprawionej w parafialnym kościele, uczniowie, rodzice i nauczyciele zebrali się na boisku szkolnym, gdzie pani kierownik M. Hinc, przedstawiła kadrę, wychowawców poszczególnych klas oraz plan pracy szkoły. Uczniowie nie zapomnieli również o uczczeniu pamięci, tych, którzy zginęli podczas II wojny światowej. 1 września obchodziliśmy jej 80 rocznicę. W tym dniu odbyły się również spotkania uczniów z wychowawcami. W naszej szkole witamy nowych uczniów, szczególnie pierwszoklasistów, na których czeka wiele kolorowych przygód.

Wszystkim uczniom życzymy samych dobrych chwil, wielu sukcesów w nauce oraz odkrywania nowych pasji.

Anita Czechowska