Zabawa walentynkowo – karnawałowa…

Po ciężkiej pracy w I semestrze nauki uczniowie niewątpliwie zasłużyli na odpoczynek oraz dobrą rozrywkę w postaci zabawy walentynkowo – karnawałowej, która odbyła się w naszej szkole w piątek – 13 lutego. Tego dnia dzieciom towarzyszyło wiele emocji i wrażeń. W szkole zaroiło się od przebierańców, stroje były barwne, mieniące się cekinami, różnymi świecidełkami, oddawały nawet najdrobniejsze szczegóły wybranej postaci. Niektórzy byli nie do poznania, inni budzili podziw, a niekiedy nawet przerażenie. Wszyscy bawili się znakomicie, bo humor dopisywał zarówno dzieciom jak i  wychowawcom. Były korowody, kółeczka i tańce w parach. Przerywnikiem w zabawie była Poczta Walentynkowa. Uczniowie  już tydzień wcześniej mogli wrzucać, do specjalnie przygotowanej skrzynki, Walentynki dla swojego wybranka lub wybranki. Nie zapomniano również o odpowiedniej dekoracji w klasach – wszędzie pojawiły się ozdoby w kształcie serc. Trzeba powiedzieć, że karnawałowa zabawa roztańczyła nawet tych najwstydliwszych uczniów. Chociaż wszyscy uczestnicy doskonale się bawili i humor wszystkim dopisywał, to wesołej zabawy nastał kres. Kolejny karnawał ponownie za rok!