Z wizytą w Rejowcu…

24.06.2015r. z wizytą w Rejowcu, jazda do realizacji przygody artystycznej I co to było – wyjazd, teatr w stodole taki prawdziwy i widownia….. i wiele emocji. To się dopiero działo – nikt się nie spodziewał, że my możemy być aktorami, którzy przedstawią sobą lecz bez słów sztukę, co nazywa się Pantomimą. Motywem przewodnim i jednocześnie tytułem był Kryzys drogą do pozytywnej zmiany. Pokazywaliśmy do słów i muzyki poważnej, operowej (także) gesty najpierw człowieka bez sił, ducha, który ma poczucie, że nic mu się nie uda. I było ciężko, smutno i samotnie i skromny nasz strój – czarna tunika, dodawała klimatu – że to kryzys. Jednak jak to w życiu i w naszej sztuce również ten etap trudny dał człowiekowi iskrę do zmiany. Zaczął odkrywać w sobie hasło: mogę, potrafię i że nie jestem sam… to takie ważne. Zmiana kreacji na białą, bo już energia, życie i radość poznawania, w każdym z nas była i w tym człowieku ze sztuki również. A na zakończenie nasza wspólna z publicznością zabawa. Po przedstawieniu talent i odwagę naszą nagrodzono i w dowód uznania dostaliśmy dyplomy. To czas, gdzie każdy z nas odkrył, że bycie człowiekiem to nie chwila lecz ciekawa praca nad sobą. A kolejną naszą propozycją będzie może coś z humorem… morałem… Jeszcze zobaczymy!