XIX Powiatowy Festiwal Piosenki Przedszkolnej…

Dnia 17 maja dzieci z Przedszkola „Tęczowa Łąka” w Jabłkowie wraz z oddziałami w Rejowcu i Łosińcu uczestniczyły w XIX Powiatowym Festiwalu Piosenki Przedszkolnej w Damasławku. Na scenie dzieci dumnie zaprezentowały ulubione piosenki. Przedszkole w Jabłkowie reprezentowali Maja Napierała oraz Wojciech Bałut, z przedszkola w Rejowcu piosenki zaśpiewali Stanisław Witt oraz Laura Kaminik z chórkiem w składzie Michalina Kujawa i Blanka Koperska, natomiast przedstawicielkami przedszkola w Łosińcu były Weronika Sobczak oraz Zuzanna Kwietniewska. Wszyscy wykonawcy prezentowali bardzo wysoki poziom, więc było to nie lada wyzwanie dla jury. Szkoda, że nasze przedszkolaki nie znalazły się w nagrodzonej „piątce”, ale i tak było to dla nich ogromne przeżycie, cudowne występy, które pozostaną na zawsze w pamięci. Wszyscy uczestnicy zostali nagrodzeni gromkimi brawami, dyplomem oraz słodkim upominkiem.

Ogromne brawa dla wszystkich wykonawców.