Witamy w Rejowcu…

Po zakończonej przerwie wielkanocnej, szkołę naszą odwiedzili kolejny raz uczniowie łejerscy z Poznania. Współpraca z opiekunami tej nietypowej szkoły, opartej na wychowaniu przez sztukę, trwa już kilka lat. Poznańskie łejery chętnie odwiedzają Rejowiec, miejscowy Teatr Stodołę oraz naszą szkołę. Tym razem, w ramach realizowania poprzez obie szkoły projektów  edukacyjnych, grupka przedstawicieli łejerczyków spotkała się z uczniami klasy V naszej szkoły, podczas spotkania zapoznali się z historią szkoły w Rejowcu, która zapisana została na kartach kroniki szkolnej, prowadzonej przez pierwszego powojennego  dyrektora szkoły, który opisywał w niej losy nie tylko samej szkoły, ale i mieszkańców Rejowca od czasów napaści wojsk niemieckich na Polskę w 1939r. i zajęcia przez okupantów wsi. Nasi Goście  odwiedzili też szkolną bibliotekę. Dziękujemy za miłe chwile, zapraszamy do Rejowca.

A.C.