Witamy jesień…

Pierwszy dzień jesieni,  tak zwanej równonocy jesiennej wypada 23 września. To właśnie ten dzień uznawany jest za początek kalendarzowej jesieni. Od tego momentu dni stają się  coraz krótsze. Tego dnia zmienia się również położenie Ziemi, przez co biegun południowy jest  bliżej Słońca niż biegun północny. Przypominamy, że astronomiczna jesień nie musi oznaczać końca dobrej pogody. Członkowie Samorządu Uczniowskiego  zorganizowali szkolne powitanie jesieni.  W ramach szkolnego konkursu Klasa z klasą, uczniowie przygotowali jesienne ozdoby na szkolny korytarz, a z zebranych darów jesieni ułożyli bukiety. Podczas apelu każda klasa zaprezentowała wierszyk lub piosenkę o tematyce jesiennej. Na pochwałę zasługują uczennice klasy II: Agata Hynder, Nicole Pac, Julia Wanecka, które specjalnie na te okazję napisały wesoły wierszyk. W tym dniu obowiązywał brązowy lub żółty element stroju. Wszystkie klasy wywiązały się z samorządowych  zadań. Witamy piękną, złotą, polską jesień.

A. C.