Utalentowany Dzień Dziecka…

Każde dziecko w szczególności czeka na ten wyjątkowy dzień, dzień śmiechu i radości, dzień pełen niespodzianek i wrażeń. W naszej szkole 1 czerwca odbył się Dzień Talentów, podczas którego uczniowie mogli zaprezentować swoje zdolności, pasje i umiejętności. Pozostali wraz z nauczycielami i gośćmi zasiedli na widowni i gorąco dopingowali występujących. Świętowanie tego wyjątkowego dnia rozpoczęliśmy od obejrzenia spektaklu profilaktycznego „Masz talent”, które zaprezentowało Krakowskie Centrum Profilaktyki. Spektakl poruszał tematykę roli talentu w życiu młodego człowieka, budowania pozytywnych relacji z nauczycielami i rówieśnikami oraz dzięki swym treściom utwierdzał w każdym z oglądających poczucie własnej wartości.  Następnie uczniowie zaprezentowali swoje talenty. Mimo maleńkiej tremy na początku, młode talenty pokazały niebywałe umiejętności. Potem poszło jak burza. Kolejni uczestnicy zaskakiwali świetnym głosem, pomysłowością, perfekcją ruchów, wspaniałym wyczuciem rytmu, wyśmienitym aktorstwem, umiejętnościami kulinarnymi i fryzjerskimi. Przekonaliśmy się, że odkrywanie talentów to fascynująca przygoda i wspaniała zabawa. Prawdą okazało się stwierdzenie, że w każdym człowieku drzemie jakiś ukryty talent – trzeba go tylko w sobie odnaleźć, a potem starannie pielęgnować… Atmosfera zabawy, dobry humor, lody zafundowane przez sołtysa wsi, p. Pawła Grabińskiego i pamiątkowe fotografie sprawiły, że dzień należał do wyjątkowych i bardzo udanych.