Szóste klasy w Lechlinie…

16 maja specjaliści przygotowali w Lechlinie spotkanie uczniów klas VI z naszej szkoły. Tego dnia uczniowie realizujący naukę w 3 punktach filialnych spotkali się by spędzić czas na wspólnych zabawach i lepszym poznaniu przed rozpoczęciem nauki w Gimnazjum. Przygotowane zadania uczniowie wykonywali w grupach. Grupa składająca się z przedstawicieli trzech filii nie stanowiła żadnej przeszkody by wykonać powierzone zadania z zaangażowaniem, w zgodnej, radosnej atmosferze. Następnie uczniowie spotkali się z Dyrektorem, nauczycielami i uczennicami Gimnazjum w Skokach. Zaproszeni goście opowiedzieli nam o funkcjonowaniu Gimnazjum i zasadach rekrutacji. Pan Dyrektor złożył na ręce kierownika filii p. Piotra Wiśniewskiego druki podań, które nasi uczniowie muszą złożyć w sekretariacie Gimnazjum. Uczennice Gimnazjum opowiedziały przyszłym koleżankom i kolegom o kołach zainteresowań, pracowniach, dodatkowych akcjach prowadzonych w Gimnazjum, sukcesach gimnazjalistów, wyposażeniu pracowni. Po spotkaniu z zaproszonymi gośćmi przeszliśmy do ostatniej części spotkania ? smażenia kiełbasek na ognisku. Po wspólnym biesiadowaniu powróciliśmy do swoich filii.

Serdecznie dziękujemy gościom z Gimnazjum za obecność i cenne informacje.

Danuta Dobrzycka ? Klimczak

Ewa Przybylska – Mielcarek