Święto Pieczonej Pyry i Pasowanie…

W sobotni, październikowy poranek, w jesiennej aurze, chętni i żądni dobrej zabawy przedszkolacy wraz z rodzicami przybyli na uroczystość Pasowania i Święta Pieczonej Pyry. Główne atrakcje takie jak: Pasowanie na Przedszkolaka, rozbijanie ziemniaczanej piniaty, konkurencje: rzucanie ziemniakiem do celu, quiz z wiadomości o ziemniaku, konkurencje dla mam: na największa ilość obranych ziemniaków i najdłuższą obierkę odbywały się w namiocie. Natomiast konkurencje: szukanie ukrytego ziemniaka i slalom z ziemniakiem maiły miejsce na terenie przed namiotem. Każda z nich  nagradzana była słodyczami zarówno dla dzieci, jak i rodziców. Nie zabrakło oczywiście symbolicznego pieczonego ziemniaka i gziku oraz na rozgrzewkę ciepłej herbaty. Całej imprezie towarzyszyła miła, ciepła,  rodzinna atmosfera.

Dziękujemy wszystkim uczestniczącym we wspólnej zabawie.

Paulina Nowak