Świąteczny kiermasz w rejowieckiej szkole…

Kiermasz bożonarodzeniowy już na stałe wpisał się do kalendarza imprez organizowanych w szkole w Rejowcu. Boże Narodzenie, to nie tylko czas spotkań z bliskimi, ale i okazja do wręczania sobie nawzajem prezentów i upominków. Szczególnie cieszą te, wykonane własnoręcznie. Jest to również czas, w którym ozdabiamy świątecznie swoje mieszkania. Podczas kiermaszu można było nabyć różnego rodzaju ozdoby świąteczne: szydełkowe aniołki, filcowe gwiazdorki, które ozdobią świąteczny stół, makaronowe lub piórkowe choinki, które mogą być miłym prezentem dla bliskich, pyszne świąteczne smakołyki, specjalnie wykonane na tę okazję kartki z życzeniami, które jak co roku wysyłamy do przyjaciół, ozdoby wykonane techniką decoupage. Wszystkie kiermaszowe rękodzieła wykonane zostały przez dzieci, rodziców oraz nauczycieli szkoły i przedszkola w Rejowcu. Kiermaszowi towarzyszyła miła, świąteczna i rodzinna atmosfera, która panuje w naszych domach w czasie tych pięknych grudniowych Świąt.

Wszystkim, którzy włączyli się w przygotowania szkolnego kiermaszu oraz uczestnikom serdecznie dziękujemy.

A. C.