Rekreacja i integracja…

Po raz trzeci w tym roku, w ramach projektu W Zdrowym Ciele Zdrowy Duch – edycja 8, realizowanym przez Stowarzyszenie Edukacyjne TĘCZA mieszkańcy gminy Skoki w wieku 50+ spotkali się na spacerze NW, tym razem w Niedźwiedzinach. Z uwagi na dość wysoką temperaturę dystans, który przemaszerowano nie był zbyt długi, bo ok 5,5km, ale za to trasa w ocienionym lesie i wizyta nad jeziorem Dzwonowskim przyniosła ukojenie. Tym razem zorganizowano dla uczestników ognisko i możliwość upieczenia własnoręcznie na nim kiełbasy. Niby niewiele, ale jak usłyszeliśmy były osoby, które nie pamiętają kiedy miały okazję na coś takiego. Serdeczne podziękowania dla pani Agaty Ruty za przygotowanie tej atrakcji. Spotkanie w Niedźwiedzinach miało kończyć pierwszą część pieszych spacerów, ale z uwagi na upały jeden termin został zmieniony, i tak zapraszamy wszystkich chętnych w poniedziałek 5 lipca na godzinę 17 poło cmentarza w Skokach, trasa ok 7 km wokół jeziora Rościńskiego.

Karolina Stefaniak