PRZEDSZKOLAKI Z WIZYTĄ W SZKOLE

5 czerwca 2013r. pojawili się w naszej szkole bardzo mili Goście. Odwiedziły nas dzieci z Przedszkola Publicznego w Jabłkowie Oddział w Łosińcu wraz z Panią pedagog Danutą Dobrzycką ? Klimczak. Nasi Goście swoją przygodę w szkolnych murach rozpoczęli od przywitania się z obecną klasą I, która zaprosiła ich na wspólny poczęstunek. Następnie przedszkolaki zostały zaproszone do spaceru po szkole, podczas którego zajrzeli do wszystkich sal, biblioteki, gabinetu specjalistów i kuchni. Dzieci z uwagą słuchały opowieści jak wygląda życie ucznia w szkole. Na spotkanie z milusińskimi przygotowani byli uczniowie wszystkich klas, którzy obdarowali Gości upominkami wykonanymi własnoręcznie. Następnie dzieci przeszły na plac zabaw, gdzie mogły wspólnie się bawić. Szkoła wywarła bardzo pozytywne wrażenie na przedszkolakach, co nas cieszy tym bardziej, że ich rozstanie z przedszkolem jest nieuchronne i z każdym dniem coraz bliższe. Lepiej więc jest odejść do miejsca, które chociaż troszkę się zna. Zatem do zobaczenia we wrześniu!