Piernikowa integracja…

Ojej! Cóż za zapach!
Cynamon, goździki,
coś mi się wydaje,
że ktoś upiekł pierniki..

Pyszne pierniczki powstały dziś w szkole w Rejowcu. Przygotowania do Świąt Bożego Narodzenia rozpoczynają się w Polsce już na początku grudnia. W dobrym przeżyciu tych wyjątkowo rodzinnych świąt pomaga pielęgnowanie tradycji i zwyczajów świątecznych. To czas, kiedy dorośli- dziadkowie, rodzice, nauczyciele przekazują najmłodszemu pokoleniu, te najważniejsze wartości. Zgodnie więc z tradycją spotkaliśmy się w większym gronie, by wspólnie upiec świąteczne pierniczki , a przy okazji zintegrować się, rozwijać kreatywność i dobrze się bawić. Do współpracy zaprosiliśmy rówieśników z Oddziału Specjalnego w Pawłowie Skockim. Ich pomoc okazała się nieodzowna, gdyż postanowiliśmy wyprodukować ok. 400 sztuk pysznych, świątecznych pierników. Pięknie ozdobione, pachnące będzie można nabyć podczas kiermaszu świątecznego, który odbędzie się w szkole w Rejowcu 15 grudnia. Już dziś serdecznie zapraszamy tu Wszystkich po tradycyjne pierniki i nie tylko. Świąteczne wypieki udały się wyśmienicie, dziękujemy za pomoc uczniom z Pawłowa, szóstoklasistom i przedstawicielom Samorządu Uczniowskiego z Rejowca, paniom z e szkoły w Pawłowie i Rejowcu. Koniecznie spróbujcie naszych, własnoręcznie wykonanych, przyozdobionych i pachnących pierników!

A. C.