Pasowanie na Przedszkolaka…

W poniedziałek, dnia 14 listopada 2016r. przedszkolaki z Przedszkola Publicznego Tęczowa Łąka w Jabłkowie z grupy Pszczółki i Słoneczka po raz pierwszy w historii naszego przedszkola przygotowały Akademię z okazji Święta Niepodległości. Był to także wyjątkowy dzień dla przedszkolaków, które we wrześniu po raz pierwszy przekroczyły próg naszego przedszkola i tych, którzy wcześniej nie byli pasowani. Otóż tego dnia po części artystycznej, którą rozpoczęliśmy od zatańczenia poloneza, Pani dyrektor przedszkola, mgr Agnieszka Skraburska wielkim ołówkiem pasowała każdego malucha na przedszkolaka, gratulując mu i wręczając pamiątkowy dyplomy. Uroczystość zakończyła się zajęciami otwartymi z udziałem rodziców. Każda wychowawczyni zaprosiła dzieci wraz z rodzicami do sali i wspólnie wykonano prace plastyczne. Pszczółki wyklejały wydzieranką flagę polski a Słoneczka kółkami orgiami kleiły piękne orły – nasze godło.

Serdecznie dziękujemy Rodzicom i zaproszonym gościom za udział w Akademii z okazji Święta Niepodległości, pasowaniu na przedszkolaka oraz zajęciach otwartych.

A. Kokowska