Ogólnopolski Turniej Bezpieczeństwa w Ruchu Drogowym…

W czwartek 28 kwietnia na terenie Ośrodka Sportu i Rekreacji w Wągrowcu odbyła się powiatowa edycja Ogólnopolskiego Turnieju Bezpieczeństwa w Ruchu Drogowym, przeznaczona dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjalnych Powiatu Wągrowieckiego.

Zgodnie z regulaminem uczniowie mieli do pokonania test sprawnościowy z jazdy na rowerze, zaliczenie testu wiedzy o bezpieczeństwie w ruchu drogowym oraz zaliczenie egzaminu z zakresu ratownictwa medycznego. Celem turnieju jest działanie na rzecz poprawy stanu bezpieczeństwa ruchu drogowego, w tym bezpieczeństwa dzieci i młodzieży szkolnej oraz popularyzowanie przepisów i zasad bezpiecznego poruszania się na drogach. Przybyłych na turniej uczniów powitał Wicestarosta Michał Piechocki oraz Burmistrz Miasta Wągrowca Krzysztof Poszwa, którzy wraz z policjantami dokonali otwarcia turnieju. W tym roku w turnieju wzięło udział 18 drużyn z 18 placówek szkolnych w tym: 7 gimnazjów i 11 szkół podstawowych. Naszą szkołę reprezentowali: Marta Majcherczyk, Zofia Koteras, Mirosław Hagdan i Gracjan Piec, uczniów do turnieju przygotowała p. Justyna Graczyk.