Obchody Dnia Edukacji Narodowej…

W poniedziałek, 19 października 2015 r. po uroczystości ślubowania i pasowania uczniów klasy I w Szkole Podstawowej w Jabłkowie odbyła się akademia z okazji Święta Edukacji Narodowej.

Organizatorem uroczystości byli uczniowie klas I-VI. Zaproszone  zostało całe grono pedagogiczne i wszyscy pracownicy. Celem  imprezy było uczczenie nauczycieli i pracowników szkoły w dniu ich święta oraz podziękowanie za trud włożony w edukacje i wychowanie dzieci i młodzieży. Spotkanie rozpoczęło się od części artystycznej. Artyści śpiewali piosenki i recytowali wiersze. Następnie delegacje klas złożyły nauczycielom i pracownikom szkoły życzenia i podziękowania oraz wręczyły upominki. Nauczyciele byli wzruszeni i zadowoleni. Dziękowali wszystkim za pamięć i docenienie ich wkładu włożonego w wykształcenie młodego pokolenia. Akademia przebiegła w miłej, ale podniosłej atmosferze. Wszyscy  byli bardzo zadowoleni a efekty uroczystości spełniły zamierzone cele organizatorów.