Nie pal przy mnie, proszę…

Uczniowie klasy III z Jabłkowa w tym roku szkolnym realizowali z wychowawczynią p. Ewą Mikołajczak program edukacji antytytoniowej. W ramach realizacji programu przystąpili między innymi do kolejnej edycji konkursu Nie pal przy mnie, proszę organizowanej przez pracowników Oświaty Zdrowotnej i Promocji Zdrowia PSSE w Wągrowcu. Celem konkursu było zwrócenie uwagi na problem biernego palenia, ze szczególnym uwzględnieniem dzieci w warunkach domowych oraz uświadomienie dzieciom, że palenie tytoniu jest szkodliwe dla zdrowia. Zadanie konkursowe polegało na przygotowaniu tabliczki na drzwi o tematyce antytytoniowej (sugerującej zakaz palenia papierosów w obecności dzieci). Do dalszego etapu konkursu przeszli uczniowie, którzy zajęli I i II miejsce w etapie szkolnym, byli to:

I miejsce – Oliwia Woźniak
II miejsce – Zofia Grzechowiak

Dnia 31.05.2016r. odbyło się w Wągrowcu uroczyste podsumowanie programu, podczas którego wyżej wymienione uczennice otrzymały dyplomy i upominki. Gratulujemy!