Mitologiczne Krainy…

Uczniowie klasy V szkoły w Jabłkowie i Rejowcu wraz z paniami wychowawczyniami wybrali się do Wągrowca na przedstawienie teatralne Mity greckie na wesoło. Dla  piątoklasistów było  to podsumowanie cyklu lekcji języka polskiego dotyczących zagadnień o mitologicznych krainach.  Do tego pełnego świata tajemnic  starożytnych opowieści i mitów wprowadziła widzów grupa teatralna z Warszawy. Przewodnikami w  mitologiczno – historycznej wędrówce byli bogowie, półbogowie i herosowie greccy znani wszystkim z  literatury mitologicznej. Najbardziej znane i lubiane opowieści zostały przedstawione w sposób barwny, humorystyczny, czyli edukacyjno – rozrywkowy. Dodatkową atrakcją dla oglądających, była możliwość uczestnictwa w niektórych scenach przedstawienia. Do zabawy i sprawdzenia swojego talentu aktorskiego zaproszono również ucznia naszej szkoły. Sztuka bardzo się podobała, o czym świadczyły gromkie oklaski dla aktorów. Spektakl przekazał w przystępny i zabawny  sposób treść mitów, z którymi musi zapoznać się każdy uczeń.

A.C.

IMG_5068 IMG_5066 IMG_5065 IMG_5064 IMG_5063 IMG_5058 IMG_5059 IMG_5060 IMG_5061 IMG_5062 IMG_5057 IMG_5056 IMG_5055 IMG_5054 IMG_5051