MIĘDZYSZKOLNY KONKURS MATEMATYCZNY ?SOWA MĄDRA GŁOWA?

29 maja br. tradycyjnie już w Świetlicy w Pawłowie Skockim odbył się tegoroczny konkurs matematyczny SOWA MĄDRA GŁOWA. Celem Konkursu było upowszechnianie i uatrakcyjnianie wiedzy matematycznej wśród uczniów klas 4 ? 6, rozwijanie i pogłębianie zainteresowań oraz uzdolnień uczniów, kształtowanie samodzielnego, twórczego myślenia; stymulowanie pracowitości  i wytrwałości a także tworzenie okazji przeżywania atmosfery konkursowej. W konkursie wzięli udział najlepsi matematycy z klas IV-VI Szkoły Podstawowej w Jabłkowie, filii Lechlin i filii Rejowiec  – pod opieką pani Ilony Dembińskiej Wilk i Katarzyny Rakowskiej, Szkoły Podstawowej w Łopuchowie pod opieką pani Łucji Dembińskiej a także –  po raz pierwszy uczniowie Szkoły Podstawowej w Popowie Kościelnym pod opieką pani Barbary Pakulskiej  Łącznie do matematycznej rywalizacji  przystąpiło 30 uczniów. W ciągu jednej godziny każdy uczestnik miał do rozwiązania 5 zadań otwartych.

Wyniki konkursu przedstawiają się następująco:

Klasa 6

I   Mateusz Kruś  filia Lechlin

Patryk Piechowiak SP Jabłkowo

Estera Zjawińska filia Lechlin

II      Paulina Wojtkowiak SP Łopuchowo

III     Kacper Tyll SP Jabłkowo

IV     Aleksandra Pauszek SP Popowo Kościelne

V      Julia Bażega  SP Łopuchowo

VI     Zuzanna Fornalik SP Łopuchowo

Klasa 5

I          Agata Kądzielawa SP Łopuchowo

II i III   miejsca nie przyznano z uwagi na nie osiągnięcie przez uczestników regulaminowej 80-procentowej      poprawności odpowiedzi

IV        Hubert Karasiewicz SP Popowo Kościelne

V          Natalia Dudek SP Jabłkowo

VI         Julia Błażejewska SP Popowo Kościelne

Wiktoria Klimczak SP Jabłkowo

Klasa 4

Nie przyznano I, II i III miejsca z uwagi na nie        osiągnięcie przez żadnego z          uczestników regulaminowej      80-procentowej poprawności odpowiedzi

IV   Anita Sydow SP Jabłkowo filia Lechlin

V    Dawid Lipiński SP Jabłkowo filia Rejowiec

VI   Aleksandra Jeziorek SP Popowo Kościelne

Filip Graczyk SP Jabłkowo filia Lechlin

Gratulujemy laureatom !!

Organizatorzy konkursu składają serdeczne podziękowania pani sołtys Marii Dudzińskiej  za udostępnienie na potrzeby przeprowadzenia konkursu świetlicy w Pawłowie Skockim oraz pani Łucji Dembińskiej za współpracę podczas przeprowadzania konkursu.

K.R.