Magiczne drzwi do szkolnej biblioteki otwarte…

Biblioteka szkolna zaprasza wszystkich uczniów szkoły oraz wychowanków przedszkola w Rejowcu, do korzystania z bogatego księgozbioru. Oprócz obowiązkowych lektur  na półkach  czekają na czytelników bajki, baśnie, legendy, opowiadania dla młodszych i starszych uczniów, atlasy, encyklopedie, albumy. Dla tych, którzy jeszcze nie potrafią samodzielnie czytać, oferujemy książeczki z obrazkami, dla uczących się czytać – książeczki z dużymi literami, a dla przedszkolaków książeczki do czytania wraz z rodzicami. W naszej bibliotece każdy znajdzie cos dla siebie. Uczniowie kółka czytelniczego z klas IV – VI, pomagający w pracach bibliotecznych,  zawsze chętnie polecą  i pomogą wybrać ciekawą lekturę. W tym roku szkolnym kółko czytelnicze dla klas młodszych  przyjęło w swoje kręgi nowych członków, którzy już od września aktywnie uczestniczą w życiu szkolnej biblioteki. Dla wymagających uczniów nasza biblioteka oferuje również  ebooki.  Zachęcamy wszystkich czytelników do odwiedzania biblioteki! Na ten rok szkolny zaplanowano wiele niespodzianek i atrakcji oraz konkursów. Spotkajmy się w bibliotece.

A. C.