KIERMASZ ŚWIĄTECZNY W REJOWCU

Tradycyjnie, jak co roku w Rejowcu odbył się kiermasz świąteczny, podczas którego dzieci zaprezentowały swoje prace plastyczne oraz słodkie wypieki.  Na wystawie pojawiły się świerkowe stroiki, malowane witraże i wiele innych ozdób na choinkę i stół wigilijny. Przedszkolacy wraz  z rodzicami piekli pierniki, które własnoręcznie wycinali i ozdabiali. W tym dniu odbyło się również rozstrzygnięcie konkursu na kartkę świąteczną ogłoszonego wśród uczniów  klas I-VI. Na konkurs wpłynęło ponad 100 kartek, z których komisja konkursowa wyłoniła zwycięzców i wyróżnionych: w kategorii klas I – III najpiękniejsza kartkę  świąteczną wykonał Miłosz Grynia z kl. III, II miejsce zajęła kartka Dominiki Rozmiarek z kl. III, a III miejsce przypadło kartce wykonanej przez Oliwię Smykowską z kl. II. Wśród uczniów klas IV ? VI, I miejsce zajęła Natalia Baszczyńska z kl. IV, II miejsce Weronika Smykowska z kl. VI, III miejsce zajęła Ilona Nowicka również z kl. VI. Wyróżnienia za swoje konkursowe kartki otrzymali: Klaudia Wanecka kl. III, Krzysztof Ratajczak kl. II, Sara Główna kl. I, Mateusz Zieliński kl. VI, Dominik Malczewski kl. IV. Najpiękniejsze kartki znalazły się na stoisku kiermaszowym. Dopełnieniem atmosfery świątecznej kiermaszu był  konkurs kolęd, w którym  udział wzięły dzieci z przedszkola i klas I-III. W takim nastroju uczniowie szkoły i przedszkola w Rejowcu z niecierpliwością oczekują najpiękniejszych w roku Świąt?

M. H. , A. C.