Kiermasz Bożonarodzeniowy…

14 grudnia zorganizowany został w naszej szkole świąteczny kiermasz, na którym można było zakupić oryginalne prezenty dla bliskich, pierniki, kartki świąteczne, ozdoby, stroiki, bombki. Działała też kawiarenka z pysznymi ciastami przygotowanymi przez mamy uczniów oraz gorące napoje. Kiermasz organizowany był przez Samorząd Uczniowski, ale do pracy przy nim włączyli się nauczyciele i rodzice, a także sympatycy naszej szkoły. Kulminacyjnym punktem naszego przedświątecznego spotkania były występy uczniów. W pierwszej kolejności wystąpili uczniowie z kółka teatralnego, które przygotowane przez p. Justynę Graczyk, zaprezentowało przedstawienie pt. Zielone szkiełko. Następnie uczniowie, pod kierownictwem p. Lidii Miczyńskiej, zaprezentowali spektakl Przy wigilijnym stole.

Coroczny szkolny kiermasz świąteczny to coś znacznie więcej niż sprzedaż dekoracji. To wydarzenie, które jednoczy społeczność chcącą zrobić coś pozytywnego dla szkoły i innych. Dziękujemy wszystkim  biorącym udział, bo dzięki życzliwości i hojności kupujących zebrana kwota zostanie przeznaczona na wzbogacenie księgozbioru szkolnej biblioteki oraz zakup gier dydaktycznych.