[Jabłkowo] Spotkanie opłatkowe w przedszkolu

Święta Bożego Narodzenia to szczególny okres oczekiwany nie tylko przez dzieci, ale także przez dorosłych. W naszym przedszkolu już od dłuższego czasu czuło się świąteczną atmosferę ? pięknie przystrojone sale zajęć oraz konkurs  ?Świąteczne kolędowanie? wprowadziły nas w bożonarodzeniowy klimat.

Tradycją naszego przedszkola jest przygotowywanie i wystawienie Jasełek. W tym roku spotkanie opłatkowe odbyło się w czwartek, dnia 22 grudnia. Przygotowaniem części artystycznej zajęła się Pani Magdalena Reis. Natomiast oprawą taneczną do przestawienia Pani Agnieszka Kokowska. Na pięknej scenie z rozgwieżdżonym niebem, przygotowanej przez Panią Paulinę Grossmann i Panią Katarzynę Szymańską dzieci przedstawiły Jasełka i dwa tańce świąteczne. Po części artystycznej Pani dyrektor przedszkola, Sławomira Kędziora wręczyła nagrody z konkursu ?Świąteczne kolędowanie?.

I miejsce ? Maria Szymczak (grupa 3-4 ? latki)

II miejsce ? Aneta Zalewska (grupa 5-6 ? latki)

III miejsce ? Karol  Stawowy (grupa 3-4 ? latki)

Wyróżnienia:

Marcelina Kryskowiak (grupa 3-4 ? latki)

Oliwia Woźniak ((grupa 5-6 ? latki)

Podczas spotkania nie zabrakło także życzeń, dzielenia się opłatkiem, wspólnej wigilii na słodko i najważniejszego dla naszych milusińskich, długo oczekiwanego Gwiazdora, który dla każdego dziecka miał niespodziankę. Serdecznie dziękujemy rodzicom za przybycie i stworzenie miłej i ciepłej atmosfery. Szczególne podziękowania składamy także wszystkim rodzicom zaangażowanym w zorganizowanie spotkania opłatkowego oraz sponsorom, którzy pragną pozostać anonimowi.

Agnieszka Kokowska