I Przegląd Piosenki Patriotycznej i Żołnierskiej

Serdeczne podziękowania dla Przedszkola Samorządowego im. Kubusia Puchatka w  Sokach za zaproszenie do udziału w I Przeglądzie Piosenki Patriotycznej i Żołnierskiej, który odbył się w dniu 21. 11. 2013 w Bibliotece Publicznej im. E. Paukszty w Skokach. W przeglądzie udział wzięły chętne dzieci z naszej placówki, które uczęszczają do przedszkoli w  Jabłkowie, Łosińcu oraz Rejowcu. Wystąpiły dwa zespoły wokalne oraz pięć solistek. Dzieci w odświętnych strojach wystąpiły na scenie przed dużą publicznością i bez najmniejszej tremy odśpiewały przygotowane utwory. Między innymi można było usłyszeć w wykonaniu naszych dzieci: ?Przybyli ułani?, ?Serce w plecaku?, ?Płynie Wisła płynie? , ?Jak długo? oraz najważniejszą pieśń patriotyczną ?Mazurek Dąbrowskiego?, na wysłuchanie którego przyjęliśmy odpowiednią postawę.  Na zdjęciach grupa  Słoneczka, które wykonały utwór ?Serce w plecaku?  oraz  Muchomory w piosence ? Przybyli ułani od okienko?.

Paulina Nowak