Hura, hura, wracamy do szkoły!

Po 72 dniach udanych, letnich wakacji, uczniowie i nauczyciele z ochotą wrócili do swojej ulubionej szkoły w Rejowcu. W poniedziałek 3 września Mazurkiem Dąbrowskiego zainaugurowano uroczyście rozpoczęcie nowego roku szkolnego, w którym na dzieci i młodzież czekają nowe wyzwania edukacyjne i społeczne. Pani kierownik M. Hinc, powitała wszystkich przybyłych na akademię, a w szczególności pierwszoklasistów i ich rodziców, dla których pierwszy dzień w szkole stanowi ogromne przeżycie. Zapewniła jednak o bezpieczeństwie oraz wsparciu debiutantów ze strony nauczycieli i starszych kolegów. Kierując do uczniów i nauczycieli życzenia wielu sukcesów, rozwoju, ciekawych przygód, zaprosiła na spotkanie z wychowawcami. W związku z 100 – tną rocznicą odzyskania przez Polskę niepodległości, ten rok szkolny będzie przebiegał w naszej szkole pod hasłem Niepodległa. Wspólnie, w duchu patriotyzmu uczcimy Rok dla Niepodległej.

A. C.