Festyn w Jabłkowie…

W poniedziałek, 15 czerwca 2015r. na placu szkoln0 – przedszkolnym w Jabłkowie odbył się piknik rodzinny zorganizowany przez Dyrekcję, Grono pedagogiczne i rodziców dzieci  uczących się w placówkach Stowarzyszenia Edukacyjnego TĘCZA. Na uczestników imprezy czekały liczne atrakcje. Część pierwsza obfitowała w występy młodych artystów. Dzieci przedszkolne i szkolne pod nadzorem wychowawców zaprezentowały układy taneczne a uczniowie klasy I wystąpili w inscenizacji wiersza J. Tuwima pt. Rzepka dostarczając wszystkim widzom mnóstwo dobrej zabawy. Dużym zainteresowaniem cieszyły się punkty z malowaniem twarzy i paznokci a także kącik fryzur. W części drugiej pikniku mogliśmy podziwiać Straż Pożarną a dzieci  przez kilka chwil mogły poczuć się odważnymi strażakami wsiadając do wozu strażackiego czy ubierając strój strażaka. Miłym punktem dnia były zabawy i konkurencje prowadzone przez animatorów zespołu Abrakadabra. Na przybyłych gości czekał słodki poczęstunek przygotowany przez rodziców i kiełbaski z grilla.

Serdecznie dziękujemy gościom i rodzicom, którzy poświęcili swój czas i zaangażowali się w przygotowanie pikniku. Do zobaczenia za rok!

A. B.