FESTYN RODZINNY W REJOWCU…

Kolejny Festyn Rodzinny w Rejowcu odbył się w sobotę 4 czerwca 2016 r.
Jak co roku dzięki zaangażowaniu rodziców naszych dzieci, nauczycieli i sponsorów mogliśmy zorganizować tak wspaniałą imprezę plenerową dla dzieci i ich rodzin z Rejowca i okolic. Gośćmi honorowymi były władze Gminy Skoki: pan burmistrz Tadeusz Kłos, pani sekretarz Blanka Gaździak, radny powiatu Grzegorz Owczarzak oraz sołtysi wsi pani Ewa Zygmaniak, Teresa Kramer, Zofia Hytra i Mariusz Sommerfeld. Nie mogło również zabraknąć przedstawicieli organu prowadzącego naszą szkołę i przedszkole Stowarzyszenia Edukacyjnego TĘCZA w Jabłkowie w osobie pani prezes Sławomiry Kędziora oraz pani wicedyrektor szkoły w Jabłkowie Małgorzaty Przybysz i pani dyrektor przedszkola „Tęczowa Łąka” Agnieszki Skraburskiej. Pani kierownik Filii w Rejowcu Małgorzata Hinc serdecznie powitała wszystkich gości, rodziców z dziećmi i zaprosiła wszystkich do wspólnej zabawy.
Festyn rozpoczął występ dzieci ze szkoły, które zaprezentowały swoje umiejętności zdobyte na kółkach zainteresowań. Wysłuchaliśmy utworów granych na flażoletach i obejrzeliśmy występy taneczne przygotowane przez panią Annę Mazurek. Pokaz sztuk walki przykuł uwagę zgromadzonej publiczności. Pod okiem pana Mirosława Duszyńskiego swoje umiejętności pokazali członkowie najmłodszej grupy działającej w szkole. Na koniec wystąpiły, w towarzystwie pań Iwony i Sandry, przedszkolaki z piosenkami i tańcami. Każdy maluch po występie wręczył swoim rodzicom piękne czerwone serduszko. W Teatrze Stodoła odbyło się przedstawienie teatralne pt. Brzydkie kaczątko przygotowane przez rejowieckie Rozwesołki pod kierunkiem pani Renaty Garczarek i współpracy pani Anity Czechowskiej i Natalii Korczak. Na festynie nie zabrakło pysznego domowego jedzenia: ciasta, grochówki, gofrów, smakołyków z grilla oraz wielu innych potraw przygotowanych przez naszych rodziców. Dla dzieci były lody i cukierki, a do zabawy dmuchańce i trampolina, przejażdżka koniem lub bryczką.. Sportowe atrakcje zapewnili pan Darek Dobrzycki i Piotr Golasiński, prezentujący wspaniałe umiejętności koszykarskie. Czas umilała wszystkim dzieciom pani Agata, która zachęcała do wspólnych zabaw przy muzyce. Dużym powodzeniem cieszyła się, jak co roku, nasza loteria fantowa Wyspa Skarbów, w której nagrodą główną była kuchenka mikrofalowa firmy Amica oraz wiele nagród dodatkowych, jak żelazko, sandwich, prostownica do włosów, blender, brodzik dla malucha, wentylator biurowy, grill czy kosz wiklinowy. Mamy nadzieję, że każdy znalazł coś dla siebie i miło spędził z nami to sobotnie popołudnie.

SERDECZNIE DZIĘKUJEMY WSZYSTKIM, KTÓRZY W JAKIKOLWIEK SPOSÓB WSPOMOGLI ORGANIZACJĘ FESTYNU RODZINNEGO W REJOWCU!

SPONSORZY FESTYNU 2016:

• Stowarzyszenie Edukacyjne TĘCZA z siedzibą w Jabłkowie