DZIEŃ UŚMIECHU

Dnia  4  października  obchodzono  w  naszej  szkole  Światowy  Dzień  Uśmiechu. Już  od  samego  rana przedstawicielki  każdej  z  klas  witały  wszystkich  wchodzących  do  szkoły  uśmiechem  i  cukierkami.Z  tej  okazji  w  ubiorze  wszystkich  dzieci  z  klas  1-6  dominował  kolor  żółty.  Ponadto,  każdy  uczeń  otrzymał  własnoręcznie  wykonaną  plakietkę  z  uśmiechem, która  towarzyszyła  mu  przez  cały  dzień.  Ogromną  radość  sprawiły  dzieciom  rozdane  przez  wychowawcę  klasy  III ? p. Antoniego  Wiśniewskiego   breloczki  z  uśmiechem. Świętowanie  takiego  dnia  jakim  jest  Dzień  Uśmiechu,  to  strzał  w  dziesiątkę.  Nasza  szkoła  od  dawna  promuje  zdrowy  tryb  życia, pamiętajmy  więc  o  tym, że  również  śmiech  to  zdrowie. Dzień  Uśmiechu  uświadamia  uczniom, że  uprzejme  spojrzenie  i  uśmiech  znaczą  często  więcej  niż  udana  rozmowa.  Każdy  z  nas  powinien  pamiętać, że  bogactwem  człowieka  są:  uśmiech,  przyjazny  gest i  pogodne  słowo.

UŚMIECH  NIC  NIE  KOSZTUJE  I  JEST  LEKARSTWEM, KTÓRE  KAŻDY  MOŻE  SOBIE  SAM  ZAPISAĆ!!!

Ż. Z ? CH.