Dzień Teatru w Rejowcu…

Dnia 30 kwietnia zaproszeni zostaliśmy do wzięcia udziału w obchodach Dnia Teatru. Na deskach teatru w Rejowcu zaprezentowali się nasi koledzy z kółka teatralnego klas 1-3 w przedstawieniu Czerwony Kapturek. Jako drudzy wystąpili aktorzy kółka teatralnego klas starszych w inscenizacji Legendy o  Lechu, Czechu i Rusie, które to przybliżyło nam historię powstania Państwa Polskiego. Następnie na scenie zaprezentowała się grupa Rozwesołki w przedstawieniu Kotki. Był to montaż słowno – muzyczny z wykorzystaniem wierszy i piosenek, których głównymi bohaterami były właśnie koty . Rejowieccy uczniowie klas starszych wystąpili w polsko-angielskim przedstawieniu o Kocie w butach. Na końcu zaprezentowali się nasi rówieśnicy z  Oddziału  Przedszkola w Rejowcu. Wspólnie z nimi odśpiewaliśmy hymn naszego przedszkola na czym zakończono obchody tego święta i z nowymi doświadczeniami wróciliśmy do Jabłkowa.

P. N.