Dzień Dziecka na sportowo…

Dzień dziecka to wspaniały i niezwykły dzień, w którym wszyscy czujemy się magicznie, to czas bardzo wyjątkowy dla naszych dzieci. Każdy z nas chce, aby to święto było niezwykłym przeżyciem dla naszych pociech, aby było radosne i kolorowe. Co roku staramy się organizować imprezę bardzo aktywną, stawiając na ruch i zabawę. Tym razem, w dniu 29.05.21r., na terenie przy szkole w Lechlinie w ramach obchodów Dnia Dziecka Urząd Miasta i Gminy Skoki, Stowarzyszenie Edukacyjne TĘCZA oraz Sołectwo Lechlin i Łosiniec przygotowali dla dzieci bogatą ofertę sportowo-rekreacyjną. Dzień rozpoczęliśmy 14 Rajdem Rowerowym z okazji Dnia Dziecka w Skokach, który koordynowała p. Karolina Stefaniak z Urzędu Miasta i Gminy Skoki, zapewniając obecnym przejażdżkę malowniczą trasą rowerową, w towarzystwie fotografa p. Tomasza Szwajkowskiego, pyszne drożdżówki i lody dla obecnych oraz nagrody dla dzieci biorących udział w rajdzie. Następnie dzieci bawiły się z animatorami z Grupy animacyjnej BiT, pokonując szereg konkurencji w stylu mistrzowskim, sprawdzając swoje umiejętności, siłę i współpracę w grupie. Ponadto podczas imprezy dzieci (i nie tylko) korzystały z dmuchańców, dzięki uprzejmości firmie Julmex z Roszkowa. Pan Szymon Słabiak zapewnił wszystkim chętnym wspaniałą zabawę, a chętnych do zjeżdżania nie brakowało. Uczestnicy mogli także korzystać z miejscowego placu zabaw i z uroków terenów zielonych. Pomimo deszczowych zapowiedzi udało się w tym dniu przeprowadzić wszystkie zaplanowane atrakcje. Dziękujemy wszystkim osobom zaangażowanym w organizację imprezy, jej przygotowanie i przeprowadzenie, ten dzień z pewnością wniósł w życie dzieci wiele pozytywnych emocji i radości.