Dnia 25.10.2012

Dnia 25.10.2012  w Przedszkolu Publicznym w Jabłkowie oddział Łosiniec odbyło się uroczyste Pasowanie na Przedszkolaka dzieci nowo przybyłych do naszego przedszkola. Na imprezę zostali zaproszeni goście pani Sołtys wsi  Łosiniec, Dyrekcja naszego Przedszkola oraz pani Pedagog. Jak zawsze dzieci niesamowicie przeżywały ten dzień od samego rana czuć było wśród nich ogromne podekscytowanie. Już sama obecność Rodziców i występ przed nimi był dużym przeżyciem. Tym razem dzieci powitały Rodziców i zaproszonych gości piosenką ? Jedzie pociąg z daleka?, następnie dużymi oklaskami przywitały GOŚCIA, była to wróżka, która przybyła pomóc przedszkolakom zdać ich pierwszy egzamin. Dzieci podzielone zostały na trzy grupy, każda z nich miała stworzyć obraz ? Super Przedszkolaka? przy pomocy różnych środków dydaktycznych. Jedna z grup malowała farbami, druga wycinała  z kolorowego papieru, a trzecia z makulatury. Wszystkie grupy świetnie się ze sobą zintegrowały, a wytwory ich prac przeszły nasze oczekiwania. Po prezentacji ? Super Przedszkolaków? pani Dyrektor Przedszkola pasowała nasze maluchy na dzielne zuchy wręczając im podarunki- dyplomy, słodycze i plecaki. Po tej zabawie wszyscy z miła chęcią zasiedliśmy do poczęstunku. Mamy nadzieję, że ten dzień na długo pozostanie w naszej pamięci.