Bo czytanie ważne jest, jak pierwsze śniadanie!

Nowy rok szkolny, nowe lektury, nowe książeczki i nowy apetyt na czytanie. Tęczowe biblioteki zapraszają do świata baśni, bajek, fantastycznych przygód i ciekawych podróży, które oferują swoim czytelnikom wierne książki. Wzorem lat ubiegłych promujemy wśród uczniów czytelnictwo. Czekają na Was ładnie  przygotowane i bogato wyposażone biblioteki w Jabłkowie, Lechlinie i Rejowcu. Wśród półek znajdziecie zarówno lektury, jak i inne ciekawe książki, komiksy, albumy, atlasy, ebooki i audioboobki. Biblioteka to też centrum kulturalne, informacyjne i komunikacyjne szkoły. Za sprawą sympatyków oraz opiekunów biblioteki, możesz miło tu spędzić czas,  wziąć udział w konkursach lub przyłączyć się do akcji i obchodów  świąt czytelniczych, które będą realizowane w ciągu roku szkolnego. By spotkania w bibliotece były miłe, a wyszukiwanie i wypożyczanie książek przebiegało sprawnie, podczas przerw dyżurować  będą uczniowie – wolontariusze. W fachowym wyborze literatury pomogą również pani Anita Czechowska w Jabłkowie i Rejowcu  oraz  pani Ania Szulda w Lechlinie. Jeśli jeszcze nie lubisz czytać… zdradzimy Ci przepis na czytanie, które ważne jest przecież jak pierwsze śniadanie!

Spotkajmy się w bibliotece!

Anita Czechowska