Andrzejki…

Andrzejki – czas wróżb, magii i dobrej zabawy wkroczył do Oddziału w Pawłowie Skockim już 27 listopada. Piątkowe Andrzejki stały się zarówno dla uczniów jak i ich rodziców czasem magicznej zabawy. Wszystko za sprawą czarów i miłej atmosfery jaką wprowadziły Wróżki. Były nimi wróżka prowadząca – p. Magda oraz asystentki – wróżka Elizabeth (p. Karolina), a także wróżka Margaret (p. Kinga). Uroczystość wigilii św. Andrzeja rozpoczęła się dla uczniów jeszcze przed przybyciem gości oraz zamiany Pań w zaczarowane wróżki, ponieważ wszyscy chętnie zajęli się przygotowaniem smakołyków oraz wystrojem już od samego rana. Następnie gdy zegar wybił godzinę 10:00, Panie nauczycielki przemieniły się we wróżki a do drzwi zapukali goście, rozpoczęła się zabawa. Uczniowie oraz goście zostali uroczyście powitani, zaproszeni do tańca integracyjnego, losowania przygotowanych przez uczniów masek  a następnie do zabaw przewidujących szczęście lub jego brak – rzucanie pieniążkiem oraz wróżeniem z butelki. Zabawą, która przyniosła najwięcej śmiechu stało się karmienie budyniem z zawiązanymi oczami. Jednak aby atrakcji było co nie miara uczniowie oraz goście zostali zaproszeni indywidualnie do sal wróżb i czarów gdzie wróżka Elizabeth oraz wróżka Margaret wróżyły każdemu z osobna przyszłość za pomocą wosku, kubeczków z ukrytymi przedmiotami czy kolorowych kartoników. W trakcie uroczystości zadbano również o żołądki uczestników, na każdego czekały pyszne ciasta.