Afryka tam gdzie żyją żyrafy i słonie.

W piątek, dnia 28 lutego 2014 roku w Przedszkolu Publicznym ?Tęczowa Łąka? w Jabłkowie przy współpracy z Biblioteką Publiczną im. Eugeniusz Paukszty w Skokach zrealizowano kolejne zajęcia z cyklu ?Projekt z małej gminy Skoki do wielkiego świata ? cykl spotkań podróżniczych dla dzieci z gminy Skoki?. Drugie zajęcia pt. ?Afryka ? tam gdzie żyją żyrafy i słonie? prowadził Pan Marcin. Zajęcia prowadzone przez Pana Marcina były starannie przemyślane i przygotowane. Atmosfera na zajęciach była życzliwa, co sprzyjało otwartości i zaangażowaniu dzieci. Pan Marcin w ciekawy sposób opowiadał nam o swoich podróżach do Afryki. Liczne zdjęcia z wycieczek po Afryce przybliżyły nam ten kraj. Mieliśmy także możliwość obejrzeć i dotknąć liczne pamiątki, jakie podróżnik przywiózł z Afryki. Na zajęciach panowała wspaniała zabawa. Z radością czekamy na kolejne zajęcia, które odbędą się już za tydzień?

Agnieszka Kokowska