Jasełka w Domu Opieki…

W styczniowe przedpołudnie przedszkolaki z Jabłkowa udały się do położonego w tej samej miejscowości Domu Opieki. Wizyta miała charakter świąteczny, gdyż dzieci zaprezentowały przed pensjonariuszami przedstawienie w charakterze jasełek, podczas którego miały okazję ukazać swoje recytatorskie, taneczne oraz wokalne zdolności. Spektakl wywołał u obserwatorów wielkie wzruszenie i radość. Dzieci złożyły również mieszkańcom Domu Opieki życzenia z okazji Dnia Babci i Dziadka oraz wręczyły im słodki upominek. Przedszkolaki spotkały się z cudownym przyjęciem, a w nagrodę za występ otrzymały pyszny poczęstunek.
Nasze spotkanie było prawdziwą lekcją wychowawczą, które ponadto było korzystne dla każdej ze stron. W dzieciach spotkanie z osobami starszymi wywołało poczucie szacunku i życzliwości dla drugiego człowieka. Dla mieszkańców Domu Opieki natomiast wizyta dzieci była okazją do uśmiechu i rozpalenia iskierki radości.
Serdecznie dziękujemy Państwu Kozłowskim za zaproszenie i umożliwienie miłego spędzenia czasu.