W 5 dni dookoła świata…

Wakacje to czas przeznaczony na odpoczynek od nauki oraz czas zregenerowania sił po trudach szkolnych zmagań. Choć rok szkolny się zakończył, zabawa oraz nauka przez zabawę w naszej szkole się nie kończą. W pierwszy poniedziałek lipca zainaugurowaliśmy letnie półkolonie pod hasłem ” W 5 DNI DOOKOŁA ŚWIATA”. Głównym celem organizowania zajęć jest zapewnienie dzieciom ciekawego, aktywnego i bezpiecznego wypoczynku w wakacje. W tym roku wyruszamy w podróż dookoła świata, aby poznać najdalsze zakątki świata i związane z nimi ciekawostki oraz kształtować postawę tolerancji wobec odmienności kulturowej. To świetna okazja by poznać inne kultury, zwyczaje, ubrania i historie. Podczas półkolonii wiedziliśmy: Europę, Czarny ląd – Afrykę, Amerykę Północną i Południową, a przy okazji Środkową, Wielki kontynent magicznych krain – Azję i Australię. Każde spotkanie było nowym wyzwaniem podróżniczym, nową ciekawą krainą, którą warto poznać. Relacje z naszych odbytych wyobraźnią podróży prezentowaliśmy każdego dnia pokazując, że bawiliśmy się świetnie.

Dziękujemy za wspólną podróż dookoła świata, za wspólnie spędzone chwile i poznawanie uroczych zakątków świata, które udało nam się „odwiedzić”. Życzymy Wam wspaniałych wakacji i udanego podróżowania.