50+ na rowerach…

Jest pilates, zdrowy kręgosłup, profilaktyka żywienia, spacery z kijami nordic walking, a więc nie może zabraknąć roweru, a wszystko to w ramach projektu „W zdrowym ciele zdrowy duch” realizowanego przez Stowarzyszenie Edukacyjne TĘCZA w Jabłkowie dla mieszkańców gminy Skoki w wieku 50+. W ramach zadania zaplanowano dwie wycieczki ok 20 km po naszym terenie. Pierwszy rajd odbył się 7 lipca. Cykliści objechali północną część gminy z wizytą nad jeziorem Czarnym.

Jeśli lubisz rower, jesteś naszym mieszkańcem i ukończyłeś 50 lat to zapraszamy Cię 11 sierpnia na drugą podobną wycieczkę. Startujemy z targowiska w Skokach o godz. 17:00 Chcesz jechać dzwoń 691 726 319. Zapraszamy!

Karolina Stefaniak

Zadanie: W zdrowym ciele zdrowy duch- edycja VII realizowane przez Stowarzyszenie Edukacyjne Tęcza zostało powierzone przez Gminę Skoki w otwartym konkursie ofert. Wysokość środków finansowych przekazanych przez Gminę Skoki na zadanie z zakresu Działalności wspomagającej rozwój wspólnot i społeczności lokalnych oraz działalności na rzecz osób w wieku emerytalnym to 45.000,00 zł.