Rajd rowerowy 50+…

Uczestnicy projektu pt. W zdrowym ciele zdrowy duch – edycja IX, który realizowany przez Stowarzyszenie Edukacyjne TĘCZA, a powierzony został przez Gminę Skoki w otwartym konkursie ofert, uczestniczyli w ostatnim rajdzie rowerowym, który odbył się 29 sierpnia. W słonecznej pogodzie i pięknych okolicznościach przyrody pokonaliśmy zaplanowaną trasę i zwiedziliśmy kolejne ciekawe tereny na mapie naszej gminy.
Zakończeniem naszych rowerowych wojaży było ognisko i pieczenie kiełbasek. Nasi uczestnicy od lat pokazują, że życie seniora wcale nie musi być nudne. Może być za to pełne atrakcji, rozrywki, wspólnych działań i aktywności. Naszym uczestnikom nie brak chęci do działania.
Przed nami sezon jesienno-zimowy, a w nim sporo działań, na które serdecznie zapraszamy.
Wysokość środków finansowych przekazanych przez Gminę Skoki na zadanie z zakresu Działalności wspomagającej rozwój wspólnot i społeczności lokalnych oraz działalności na rzecz osób w wieku emerytalnym to kwota 45.000,00 zł.