Mistrzostwa Powiatu Wągrowieckiego SZS…

maj 9, 2022   //   Autor: Maciej   //   Aktualności, Jabłkowo, Lechlin, Szkoła  //  Brak komentarzy

Dnia 29.04.2022r. dziewczęta z naszej szkoły brały udział w Mistrzostwach Powiatu Wągrowieckiego w Trójboju Lekkoatletycznym oraz w Czwórboju Lekkoatletycznym organizowanym na terenie OSiR w Wągrowcu w ramach XXIII Igrzysk Dzieci. Dziewczynki: Maja Czarnecka, Gabriela Gracz, Maja Janus, Oliwia Muszyńska i Marcelina Rakocy, rywalizujące w trójboju lekkoatletycznym zmagały się w: biegu na 60 m, skoku w dal i rzucie piłeczką palantową i zajęły w końcowej klasyfikacji ósme miejsce. Najlepsze wyniki w tej grupie osiągnęła Marcelina Rakocy. Uczennice biorące udział w czwórboju rywalizowały w następujących konkurencjach lekkoatletycznych: bieg 60 m, bieg 600 m, skok w dal oraz rzut piłeczką palantową. Pomiar poszczególnych konkurencji był przeliczany na punkty z tabeli numerycznej. Dziewczynki w składzie: Julia Bocian, Zuzanna Hencel, Ewa Majchrzak, Karolina Szymczak, Małgorzata Szymczak, Karolina Wawrzyniak zajęły piątą lokatę. Najlepsze wyniki z naszej szkoły w tej grupie uzyskała: Małgorzata Szymczak. Naszej szkolnej ekipie należą się szczególne brawa i gratulacje, gdyż dziewczyny uzyskały „swoje” życiowe wyniki na miarę swoich możliwości. Serdecznie gratulujemy!