Wycieczka…

kw. 5, 2022   //   Autor: Maciej   //   Aktualności, Rejowiec, Szkoła  //  Brak komentarzy

Kopiuj z 20220331_083633

Ostatni marcowy dzień wykorzystaliśmy, by wybrać się na krótką, ale bardzo pouczającą wycieczkę do Poznania. W naszej wędrówce podążyliśmy na Stary Rynek. Uczniowie wyposażeni w „Wielkopolski Quest – Królewski Poznań” spacerowali uliczkami Starego Miasta, rozwiązując po drodze zagadki i zadania, które doprowadziły ich do skrzyni pełnej skarbów.
Quest „Królewski Poznań” prowadzi uczestnika zabawy uliczkami Starego Miasta w Poznaniu pokazując miejsca znane, a jednak inne. Na trasie rozwiązuje się zagadki i zadania, które w efekcie doprowadzą do miejsca, gdzie została ukryta skrzynia skarbów. Aby dopełnić całości z literek zdobytych w poszczególnych zadaniach należy jeszcze rozwiązać hasło. Istotą tej zabawy jest jej wymiar edukacyjny. Uczestnik gry poznaje historię, kulturę i walory przyrodnicze wybranego miejsca. W drodze na pociąg zatrzymaliśmy się w Mc Donaldzie, gdzie zjedliśmy posiłek. Pełni wrażeń, zmęczeni i dotlenieni wracaliśmy do domu, pytając o kolejną wycieczkę, bo przecież podróże kształcą.